Giulio Cesare in Egitto

Het liefdesverhaal van Julius Caesar en Cleopatra verpakt in een oogverblindend spektakel. George Petrou durft het aan om met zijn interpretatie van Händels meest geliefde opera een vette knipoog naar een aantal Hollywood-kaskrakers te maken. Hij brengt de ‘Roaring Twenties’ naar het oude Egypte en koppelt het menselijke aan het bovennatuurlijke.

Centraal staat het liefdesverhaal tussen Julius Caesar en Cleopatra. Maar de machtsstrijd tussen broer en zus Tolomeo en Cleopatra om de Egyptische troon loopt als een rode draad door de opera.

Caesar valt als een blok voor de bovenmenselijk verleidelijke tovenarij van Cleopatra. En zij wordt door haar liefde voor Caesar steeds ‘menselijker’: verliest ze daardoor haar bovennatuurlijke kracht?

Uiteindelijk lukt het Caesar om aan de kwaadaardige Tolomeo te ontsnappen en maakt hij met zijn geliefde Cleopatra een spectaculaire vlucht naar de vrijheid. Maar is Tolomeo werkelijk verslagen?

 

In deze productie was Stan assistent- en avond-regisseur.

Credits:
Regie en muzikale leiding:
George Petrou
Decor en kostuums: Paris Mexis
Licht: Stella Kaltsou

 
Met Yuriy Mynenko, Sophie Junker, Artur Janda, Nicholas Tamagna, Francesca Ascioti, Katie Coventry, Riccardo Novaro en Rafał Tomkiewicz.